Sportska oprema za OŠ Svetozar Marković

Savez za školski sport Srbije donirao je sportske rekvizite kraljevačkoj Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u cilju realizacije Posebnog programa opremanja osnovnih i srednjih škola opremom i rekvizitima. Reč je o značajnoj donaciji u vidu lopti za odbojku, rukomet, fudbal i košarku, mreži za odbojku, golovima i košarkaškim obručima…
Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić, rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković i generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Boris Tomić, sa saradnicima, obišli su Osnovnu školu „Svetozar Marković“ i doniranu opremu.
– Savet za školski sport Srbije godinama uspešno sarađuje sa Školskom upravom Kraljeva, Gradskom upravom i Sportskim savezom grada Kraljeva – podsetio je Terzić.


Generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Boris Tomić objasnio je da je pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Savez je ovoj školi donirao jedan komplet opreme koji sadrži dva rukometna gola i dve košarkaške table, odbojkašku mrežu i lopte za odbojku, rukomet, fudbal i košarku.
– Projekat koji se odnosi na besplatno bavljenje sportom namenjen deci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Savez sprovodi već punih deset godina i drago mi je da je Grad Kraljevo prepoznao značaj ovakvog projekta – poručio je Tomić.


Direktorka OŠ „Svetozar Marković“ Dragana Lazović naglasila je da je donirana oprema izuzetno vredna za njihovu ustanovu, a radost dece je više nego očigledna.
– Osim sportske opreme, vrlo je važna obnova podnih obloga u učionicama, vrednosti 5,4 miliona dinara, a koja je obezbeđena sredstvima iz gradskog budžeta. Nakon 65 godina, ove školske godine, prvi put su obnovljeni odnosno rekonstruisani podovi u ovoj ustanovi, što je vrlo bitno ne samo zbog estetskog izgleda, već i iz zdravstvenih razloga – ističe direktorka.