Predstavnici opštine Vrnjačka Banja prisustvovali obeležavanju slave grada Niša

Povodom slave Grada Niša, Sveti car Konstantin i carica Jelena, a na poziv gradonačelnice Niša, u ime Opštine Vrnjačka Banja i predsednika opštine, Bobana Đurovića, svečanoj akademiji je prisustvovala zamenica načelnika Opštinske uprave, Tatjana Đurđević Stepanić.
Svečana akademija održana je u prisustvu velikog broja zvanica i gostiju na mestu zadužbine Konstantina, arheološkom nalazištu Medijana, koje je posle 10 godina uređeno i otvoreno.
Pozdravljajući prisutne, gradonačelnica Grada Niša, Dragana Sotirovski istakla je da su vojna neutralnost, nezavisnost i sloboda naš izbor, a oslonac u ovim teškim vremenima poštovanje međunarodnog prava i narodno jedinstvo i solidarnost. „Moramo da se sabiramo, a ne da se delimo, zato nam je i potreban sveopšti pokret sa svima koji razumeju reči mir, opstanak, otadžbina i država“, poručila je gradonačelnica Niša.
Povodom gradske slave izvedena je predstava Narodnog pozorišta u Nišu „Čiji si ti, mali narode srpski?“ u režiji Spasoja Ž Milovanovića, kao i prigodan kulturno-umetnički program uz učešće niških umetnika i stvaralaca.
Nakon oficijalnog dela, gradonačelnica Niša posebno je zahvalila na odazivu Opštini Vrnjačka Banja, kao i predsedniku opštine na produktivnoj saradnji u jačanju sistema jedinica lokalne samouprave. Zamenica načelnika, Tatjana Đurđević Stepanić istakla je da Opština Vrnjačka Banja sa Gradom Nišom neguje odnose prijateljstva i saradnje u različitim sferama koje su iz delokruga rada jedinica lokalnih samouprava i da postoji intencija da se navedena saradnja dalje produbljuje i unapređuje obostrano korisnim sadržajima, u interesu građana opštine Vrnjačka Banja i grada Niša.