Đedović u poseti domaćinstvu koje je bilo ugroženo u poplavama u Kraljevu

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović posetila je danas u Kraljevu domaćinstvo Jovanović koje je bilo ugoženo nedavnim poplavama. Sa domaćinom Milankom Jovanovićem ministarka je obišla dve stambene jedinice čija je sanacija već počela. Komisija za procenu štete već je bila na terenu i procenila da su oštećenja druge kategorije.

„Drago mi je što je Komisija za procenu štete već završila posao i što će domaćinu tokom jula biti isplaćena pomoć. Poslednjih godina značajna sredstva uložena su u odbranu od poplava, gradnju nasipa, ojačavanje bedema i regulaciju vodotokova. Nažalost, priroda je još jednom pokazala svoju nepredvidljivu ćud i poručila nam da moramo da radimo još više. Važno je da građani znaju da je država tu za njih i da uvek mogu da računaju na pomoć i podršku“, izjavila je ministarka Đedović.

Ministarka je podsetila i da je Vlada Republike Srbije usvojila Državni program pomoći i obnove oštećenih porodičnih i stambenih objekata i da je on već počeo sa primernom. Komisije za procenu štete uradile su značajan posao, pa se uskoro očekuju i prve isplate.