Vučić: Dodarnih 1,3 miliona za salaše i etno sela

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je tokom obilaska štandova na 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu da će sutra biti uvećana davanja sa dodatnih 1,3 miliona evra za podršku etno selima, etno kućama, salašima i slično.

„Već smo uvećali nivo vaučera i već sam rekao da ćemo sutra da podignemo za 150 miliona dinara davanja, dakle za 1,3 miliona evra dodatnih para za etno sela, etno kuće i salaše…“, rekao je Vučić.

Istakao je da su to velika ulaganja kojima država podstiče domaći privatni sektor.

„Ne ide to u državne objekte, to ide u naš privatni sektor, jer želimo da im pomognemo da investiraju kako bi mogli da privuku više turista.

On je rekao da Srbija mora da nastavi da radi na tome da ponudi najbolji turistički sadržaji, da se podstiču ljudi da ulažu u turizam, kao i da se radi na unapređenju infrastrukture.

„Moramo sadržaj da nudimo na Dunavu, i dalje da ulažemo u banje, da idemo u privatizaciju pojedinih banja, da podstičemo ljude koji žele da ulože novac i da se radujemo njihovom uspehu, ali i da ne zadržavano nešto u svojim rukama, jer država nikada nije dovojno uspešan vlasnik. Još mnogo moramo da radimo na infrastrukturi“, rekao je Vučić.