Vrnjačka Banja – Održan sastanak klastera turističke provrede

Na današnjem sastanku Klastera turističke privrede učesnici su istakli da je turistička sezona u Banji bila izuzetno uspešna, što potvrđuju i najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Bilo je reči i operativnim izazovima i nastupima na predstojećim sajmovima, kao i o izazovima studenata sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam.
Pored članova Klastera, sastanku su prisustvovali predsednik opštine, direktor Turističke organizacije i Zoran Novaković, direktor Hotela „Kocka“, čije se otvaranje očekuje sledeće godine.
Đorđe Trmčić, sekretar Klastera turističke privrede Vrnjačka Banja, istakao je da je kao i prethodnih godina, sezona krenula polovinom jula meseca i trajala do kraja septembra.
„Uveren sam da je protekla sezona bila podjednako uspešna većini hotelijera. Nadam se da ćemo na predstojećim sajmovima nastupati svi zajedno, jer imamo zajednički cilj, a to je promovisanje Vrnjačke Banje i njene turističke ponude na što bolji način kako u Srbiji, tako i u regionu. Trenutno se zakupljuju kapaciteti vezani za seminare, tim bildinge i grupe koje žele da dođu u Vrnjačku Banju. Taj trend će trajati do kraja godine, zatim slede praznici, a nakon toga počinju pripreme za novu sezonu“, rekao je Đorđe Trmčić.
Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja, istakao je da je organizovanje različitih manifestacija i događaja koje Opština Vrnjačka Banja, preko Turističke organizacije pruža hotelijerima sigurno doprinela da se gosti koji dolaze u Vrnjačku Banju osećaju prijatno i imaju adekvatan program prilikom posete našem mestu.
„Na osnovu zvaničnih podataka Vrnjačka Banja je najposećenije turističko mesto kada je u pitanju banjski turizam. Podatak da smo zabeležili porast inostranih gostiju za oko 27%, je veoma bitan za nas u nastojanju da pokušamo da izjednačimo priliv i domaćih i stranih turista u Vrnjačkoj Banji. Brojka od 700 hiljada turista za prvih osam meseci je dobra i očekujemo da se taj trend nastavi i u mesecima koji slede“, rekao je Ivan Trifunović.
Trifunović je naglasio i da će se Vrnjačka Banja predstaviti objedinjeno na štandovima, sinergičnom ponudom svih hotela, ukazujući da je to dobar pravac koji daje rezultate i najavivši novitete kada je u pitanju promocija Vrnjačke Banje u zemlji i nostranstvu.
Sastanku Klastera turističke privrede, prvi put prisustvovao je Zoran Novaković, direktor Hotela „Kocka“, čije je svečano otvaranje planirano za početak sledeće godine.
„Otvaranjem Hotela „Kocka“, Vrnjačka Banja će dobiti hotel kategorije četiri plus. Koncipirani smo drugačije u odnosu na ono što trenutno nude vrnjački hoteli. Poenta je na pružanju pesonalizovanih usluga gostima, kako bi se osećali kao kod svoje kuće. Ovde sam nekoliko meseci i do sada sam imao punu podršku kolega iz drugih hotela. Očekujem dalju saradnju kako bi zajednički mogli da unapredimo i dovedemo na još veći nivo uslugu u Vrnjačkoj Banji kada je u pitanju hotelska industrija“, rekao je Zoran Novaković.