Vikend u Kraljevu – Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu i Festival adrenalinskih sportova

U organizaciji АMSK „GTC Racing – KV“ uz podršku Grada Kraljeva, Sportskog saveza Kraljeva i Turističke organizacije Kraljevo, na stazi „MX park Trešnjari“, predstojećeg vikenda biće održan Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu i Festival adrenalinskih sportova.
Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je da lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta.

– Za uspeh ove veoma značajne trke, koja se svake godine održava u septembru, najzaslužniji je Dejan Jablanović, koji je omogućio svim ljubiteljima adrenalinskih sportova da u našem gradu pogledaju najbolje takmičare iz Srbije, ali i zemalja regiona – Mađarske, Grčke, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Republike Srpske – kazao je gradonačelnik zahvaljujući se Jablanoviću za nesebičan doprinos razvoju ove sportske discipline u Kraljevu.

On je izrazio uverenje da će i ove godine Kraljevčani imati dobre rezultate.

Predsednik АMSK „GTC Racing – KV“ Dejan Jablanović podsetio je da je 2016. godine u saradnji sa Gradom odnosno javnim preduzećima i ustanovama počela realizacija projekta izgradnje staze na kojoj je već 2017. godine organizovana prva trka na državnom nivou.
– Prošle godine 10 država je uzelo učešće i Kraljevo je postalo bitan činilac u auto-moto sportu i kalendaru međunarodnih trka, a već ove očekujemo učešće više od 75 takmičara iz zemlje i regiona – naglasio je Jablanović.

Grad Kraljevi će takođe, u saradnji sa Turističkom organizacijom Kraljeva, biti domaćin 5. Festivala adrenalinskih sportova.
– Bez podrške Grada, ali i ljudi iz Trešnjara i Žiče, ništa ne bi bilo moguće. Iz godine u godinu trudimo se da slušamo primedbe, otklonimo probleme i usavršimo manifestaciju – poručio je predsednik АMSK „GTC Racing – KV“, pa pozvao sve zainteresovane građane da za dane vikenda – 23. i 24. septembra, dođu na stazu „MX park Trešnjari“, gde će imati priliku da vide streličare, kvadove, paraglajdere, ciklokrosere i druge zanimljivosti…