U Kraljevu promovisane penzionerske kartice


Na Trgu srpskih ratnika organizovana je promocija Penzionerske kartice i davalaca pogodnosti odnosno povlastica koje su date korisnicima Penzionerske kartice. Penzioneri su na infopultu Fonda renzijskog i invalidskog osiguranja – Filijala Kraljevo, uz pomoć zaposlenih u Filijali, mogli da urade onlajn prijave i dobiju informacije o pogodnostima i načinu korišćenja kartice, kao i da, kod davalaca pogodnosti koji su se predstavili na štandovima na Trgu, saznaju koje su to povlastice koje mogu da dobiju od njih.
Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić i direktor Filijale Kraljevo Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Biljana Barlovac pozdravili su predstavnike udruženja penzionera iz lokalnih samouprava koje su pod ingerencijom kraljevačke filijale i davaoce pogodnosti i obišli štandove.
Kako je, nakon razgovora sa penzionerima i predstavnicima davalaca pogodnosti rekao predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić, Grad je, sa Filijalom PIO Fonda, koja se uključila u akciju podele penzionerskih kartica, i privrednicima, uspeo da dogovori određene popuste u bolnica „Sveti Nikola“ u Ratini, privatnim domovima zdravlja, Apotekarskoj ustanovi Kraljevo…
„U akciju su se uključile i prodavnice robe široke potrošnje, kućnih uređaja, hoteli, restorani i čitav niz drugih preduzeća sa teritorije Kraljeva. Naš cilj je da svi penzioneri iz Kraljeva, kao i čitave Srbije, imaju popuste gde god da odu, bila to prodavnica, apoteka, dom zdravlja, bolnica ili žele da kupe neki uređaj. Bitno je da brinemo o svojim sugrađanima, a vid brige o starijima jeste i rast penzija, ali treba da im omogućimo i da kupuju robu ili dolaze do usluga koje su po cenama nižim od tržišnih. Na taj način i država Srbija i Grad Kraljevo zahvaljuju onima koji su decenijama gradili našu zemlju. Mi hodamo trotoarima, vozimo automobile ulicama i živimo u zgradama koje su naši penzioneri gradili, zato treba da tim ljudima kažemo jedno veliko – hvala“, rekao je predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić.


Direktor kraljevačke filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Biljana Barlovac je zahvalila svima koji su se uključili u akciju i pokazali društvenu odgovornost, podsetivši na preporuku Vlade da duštveno odgovorne kompanije daju određene pogodnosti.
„Imali smo veliki odziv kompanija za ovu akciju. Poziv je otvoren i svakodnevno potpisujemo nove sporazume o saradnji koji će umnogome uticati na poboljšanje životnog standarda naših penzionera. Direktor PIO fonda Relja Ognjenović kontinuirano radi na potpisivanju sporazuma koji daju pogodnosti na niovu cele Republike, što je od izuzetnog značaja. Na nivou kraljevačke filijale počeli smo svakodnevno da oslušukujemo koje su potrebe naših penzionera, koje robe ili usluge su im neophodne, kako bismo sklopili sporazum o saradnji na teritoriji Grada Kraljeva i opština Vrnjačka Banja i Raška. Odličnu saradnju imamo sa predstavnicima udruženja penzionera, i tu smo da zajedničkim snagama radimo na poboljšanju njihovog životnog standarda. Svakodnevno nam se javljaju društveno odgovorne kompanije, a radimo i na prijavi za karticu. Uručivanje kartica na kućnu adresu korisnika je u toku. Kada su penzioneri videli koje sve usluge i pogodnosti su u ponudi, poraslo je interesovanje i broj onih koji se prijavljuju“, rekla je direktorka dodajući da je, od oko 40.000 korisnika kraljevačke filijale, za Penzionersku karticu prijavljeno oko 19.000 penzionera. U Kraljevu je, kako je istakla, potpisano oko 60 sporazuma, uz kojih je kraljevačkim penzionerima na raspolaganju još 20 koji važe na nivou cele Republike. Na nivou Republike je prijavljeno više od milion penzionera za Penzionersku karticu, a potpisano oko 750 sporazuma o saradnji.