Saša Garović novi Ginisov rekorder

Saša Garović iz Kraljeva nedavno se upisao u Ginisovu knjigu rekorda. On je oborio dosadašnji svetski rekord u sklekovima sa opterećenjem. Saša je uradio čak 1580 sklekova, za 58 više od dosadašnjeg rekorda.

Tim povodom predsednik Privremenog organa grada, Predrag Terzić, sa saradnicima je upriličio prijem za sugrađanina i svetskog rekordera.
Terzić je podsetio da je Kraljevo grad ljudi koji su osvajali evropska i svetska prvenstva, a od pre nekoliko dana i Ginisovog rekordera.

– Saša iz Ratine trenira iz dana u dan, trudi se da obara ne samo državne, već i svetske rekorde, i to mu stvarno dobro ide. Nažalost, trenira sam i u uslovima koji nisu baš najbolji, ali je Grad spreman da mu finansijski pomogne – kazao je Terzić.

Dvadesetogodišnji Saša se zahvalio lokalnoj samoupravi na upriličenom prijemu i gostoprimstvu, kao i na obećanoj podršci i pomoći u narednoj godini.
– Moj učitelj sam samo ja, niko drugi mi nije pomagao i sve treninge sam sam smišljao. Učio sam iz svojih grešaka jer sam se mnogo puta povređivao. Sigurno sedam ili osam puta sam imao ozbiljne povrede ruku i ramena, ali sam se izborio – izjavio je Garović.


Kako je istakao, pored državnog rekorda koji drži sa 207 propadanja iz serije, rekord za Ginisa u kome je za sat vremena uradio 1.580 sklekova sa 10 kilograma je najznačajniji.
Mladi Kraljevčanin planira da nastavi vredno da trenira i da se priprema za narednu godinu u kojoj ima cilj da obori nove rekorde, a uporedo se priprema i za upis na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Velika želja mu je da u budućnosti pomaže mladima, koji vole ovaj sport, da zajedno napreduju i postižu zapažene rezultate.