Ove posne tufahije će vas oduševiti: Jednostavnost i ukus koji svi obožavaju

Jabuke i orasi su kombinacija koja nikada ne može razočarati vaše čulo ukusa. Tufahije ili pečene jabuke punjene orasima idealan su desert koji će vas zasladiti u vreme posta.

Recept za njih je veoma lak, tako da se pripremite na uživanje.

Sastojci za tufahije:
4 veće jabuke
300 g usitnjenih oraha
3-4 kašike meda
Priprema tufahija:
Za početak, jabuke operite i obrišite krpom.

Koru jabuke ne treba dirati, ona je tu da sav sok iz jabuke zadrži unutra. Uzmite nož i kašičicu i izvadite pažljivo sredinu jabuke.

„Poklopac“ jabuke nemojte bacati.

Usitnjene orahe odvojte u činiju. Prelijte medom i pomešajte.

Jabuke poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Napunite ih pripremljenim filom sa orasima i preklopite isečenim „poklopcem“ od jabuke.

Pecite jabuke 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Prijatno!
(Ona.rs)