Održan prvi Sajam roditeljstva u Novom Pazaru

U Novom Pazaru je po prvi put organizovan Sajam roditeljstva, peta manifestacija ovakve vrste u Republici Srbiji. Sajam održan u Predškolskoj ustanovi „Mladost“ otvorili su gradonačelnik Nihat Biševac i državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović.

 „Pozdravljam sve prisutne, predstavnike Ministarstva prosvete, Svetske banke i sve koji su doprineli da upriličimo Sajam roditeljstva. Manifestacija je prilika da na jednom mestu roditelji dobiju informacije o pomoći koju lokalna samouprava i institucije mogu pružiti a važne su za odrastanje dece. Ovo je prilika da se upoznaju sa stručnjacima i dobiju uputstva o načinu ostvarivanja prava koja imaju“, poručio je gradonačelnik Biševac izražavajući uverenje da će Sajam roditrljstva postati tradicija.

Državi sekretar u Ministarstvu prosevete, Zoran Kasalović ističe da je budućnost dece prioritet Vlade Srbije.

„Sajam će pomoći da se roditelji upoznaju sa uslugama i vrstama podrške koje pružaju lokalne ustanove. Prilika je i da kroz radionice odnaže roditeljske kompetencije i da sa decom uče, igraju se i stvaraju. Poseban je akcenat na porodicama sa decom iz osetljivih društvenih grupa čija je rana inkluzija u sistem dragocena jer je preduslov za inkluziju u ostale nivoe obrazovanja“, zaključio je  Kasalović, ističući da je dugoročno potrebna intersektorska saradnja i nastavak organizovanja Sajma roditeljstva kao novog oblika komunikacije.

Grad Novi Pazar