Novi Pazar – Za 304 korisnika i rad tri licencirana pružaoca usluga obezbeđena rekordna sredstva

Za usluge socijalne zaštite u Novom Pazaru ove godine je Ministarstvo ta rad, socijalna i boračka pitanja opredelilo je  najviše sredstava do sada.  Reč je o iznosu od  17, 2 miliona dinara i finansijskoj podršci licenciranim pružaocima usluga socijalne zaštite, a to su Centar za socijalni rad Novi Pazar, Udruženje psihloga Novi Pazar i Društvo za pomoć MNRO, čijim je predstavnicima ugovore uručio gradonačelnik Nihat Biševac. Novi Pazar  po sredstvima koja iz lokalnog bužeta opredeljuje za oblasti socijalne zaštite, na vrhu je liste lokalnih zajednica u Srbiji po ovom izdvajanju.

„Ovim sredstvima sistem socijalne zaštite, prvenstveno rad licenciranih pružalaca usluga na lokalnom nivou, biće značno unapređen. Pružaoci usluga dobiće nova transferna sredstva što znači da će njihovim uslugama biti obuhvaćen veći broj korisnika, ove godine suto 304 lica. Iz gradskog budžeta svake godine izdvajamo sve značajnija sredstva i u odnosu na raniji period, za pomenute usluge će, uz ovu podršku sa republičkog nivoa biti opredeljen rekordan iznos, 3 miliona dinara više nego prethodne godine. Cilj nam je da izađemo u susret potrebama što većeg broja naših sugrađana“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

 Predstavnici dva udruženja i Centra za socijalni rad Novi Pazar istakli su zadovoljstvo jer “podrška gradonačelnika i Gradske  uprave ima svoj višegodišnji kontinuitet, a mogućnost pružanja usluga socijalne zaštite povećava se iz godine u godinu, a broj korisnika usluga je, shodno povećanju sredstava, takođe veći”.

Grad Novi Pazar na godišnjem nivou za oblast socjalne zaštite, a u cilju podrške građanima, iz budžeta izdvaja 47 milona dinara.