Mostarska i novopazarska biblioteka potpisale ugovor o saradnji

Direktori biblioteka “Dositej Obradović” u Novom Pazaru Elijas Rebronja i biblioteke grada Mostara Omer Mičijević, potpisali su ugovor o saradnji. Ove dve ustanove kulture saradjuju već pune dve godine, ali današnje potpisivanje bila je kruna te saradnje. Kako su oba direktora istakla, ova saradnja biće na obostrano zadovoljstvo uz nadu da će dugo potrajati.

“Naša saradnja već postoji na izvesnom nivou. Mi smo več dva puta učestvovali na Međunarodnoj konferenciji bibliotekara u Mostaru i imali smo predstavljanje svojih izdanja i jednu promociju. Gospodin Mičijevič, direktor mostarske biblioteke već treći put dolazi u Novi Pazar. Mi smo dakle već saradnju uspostavili, a ovo potpisivanje ugovora je samo kruna te saradnje”, kazao je direktor biblioteke “Dositej Obradović” u Novom Pazaru, Elijas Rebronja.

“Važno je uspostaviti saradnju dve insitucije koje se bave sličnom delatnošču, a uspostavljanjem takvog vida saradnje zapravo se približavaju i određene društvene zajednice, a tu zapravo mislim na Novi Pazar i Mostar”, dodao je Rebronja.

Potpisivanje ugovora o saradnji ove dve ustanove kulture, direktor biblioteke u Mostaru Omer Mičijevoć je ocenio kao vema važnom. “Kroz ovu saradnju od prethodne dve godine uvedili smo da imamo sličnu viziju i planove i to smo podigli na jedan veći nivo, a to je da radimo zajedničke projekte. U dogledno vreme zbog EU moraćemo da preko IPA fondova apliciramo za neke projekte kako bi mogli da unapređujemo našu saradnju”, kazao je direktor biblioteke u Mostaru, Omer Mičijević.

izvor: RTV Novi Pazar