Ministar Martinović u Vrnjačkoj Banji otvorio Jedinstveno upravno mesto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Vrnjačka Banja i tom prilikom svečano otvorio jedinstveno upravno mesto, u čije je uspostavljanje MDULS uložilo 4,2 miliona dinara.
Martinović je istakao da Vrnjačka Banja napreduje iz godine u godinu, da je jedna od opština koje se najbrže razvijaju, te da se u Vrnjačkoj Banji sve više gradi i ulaže u infrastrukturu, čemu je doprinelo i ubrzavanje procesa izdavanja građevinskih dozvola koji se odvijaju mnogo lakše upravo zahvaljujući funkcionisanju JUM-a. Podsetio je da je opština, pre nekoliko godina, kada se tek krenulo sa procesom digitalizacije javne uprave, prva lokalna samouprava koja je izdala i građevinsku dozvolu u elektronskom obliku. Naglasio je da je JUM u Vrnjačkoj Banji jedan od retkih gde funkcioniše i šalter katastra nepokretnosti, što predstavlja dobar primer kako na jednom mestu funkcionišu državni organi i organi lokalne samouprave i da Srbija krupnim koracima ide napred na putu digitalizacije svoje javne uprave.
Ukazavši na ogroman turistički potencijal Vrnjačke Banje, Martinović je podsetio da će se država i u narednom periodu truditi da pomogne, a da je do sada uložila više od 150 miliona evra u njen razvoj. Uzevši u obzir i oko 250 miliona evra privatnih investicija, što predstavlja ogromna sredstva, tako da nije ni čudo što po rečima predsednika Vučića, Vrnjačka Banja se svrstava u najlepšu banju, čak lepšu i od Baden Badena.
Sve zajedno, mnogo govori o velikom entuzijazmu i trudu lokalnog rukovodstva, ali i o tome da je Vrnjačka Banja dobar primer gde se vidi sinergija države i lokalne samouprave“, zaključio je Martinović, koji je ovom prilikom održao sastanak sa predsednikom opštine Bobanom Đurovićem i njegovim saradnicima.
„Ovo je važna poseta za Vrnjačku Banju, posebno jer je naše nadležno ministarstvo. Ministar je čovek sa mnogo iskustva koji ima ozbiljan pristup problemima i sistemska rešenja. Dogovorili smo i realizaciju nekih budućih projekata uz podršku ministarstva“, istakao je predsednik Đurović.