Gradonačelnik Terzić obišao radove u Beranovcu

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je, sa saradnicima, obišao radove na tekućem i investicionom održavanju stambenih zgrada neprofitnog zakupa na Beranovcu. On je podsetio da su zgrade za socijalno stanovanje na Beranovcu izgrađene 2007. i 2009. godine i u njima su smešteni naši sugrađani koji su kao izbeglice došli sa područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao raseljena lica sa područja Kosova i Metohije, a u ovim zgradama živi i naše stanovništvo koje se nalazi u stanju socijalne potrebe.
„Od njihove izgradnje ovde nisu vršena značajnija investiciona i ulaganja u tekuće održavanje, ali smo ove godine odlučili da obezbedimo sredstva kako bismo izvršili značajne radove na krovnoj konstrukciji i druge vrste održavanja jer svi ljudi koji ovde stanuju zaslužuju da žive u čistim zgradama. Na ovom mestu, pored toga, uložićemo još finansijskih sredstava kako bismo im omogućili život dostojan čoveka“, poručio je Terzić.
Prema njegovim rečima, u razgovoru sa korisnicima stanova imao je priliku da sazna i druge probleme sa kojima se suočavaju.
„Verujem da ćemo samo zajedničkim radom, uz Javno preduzeće ′Gradsko stambeno′ i moje saradnike, uspeti da savladamo sve ove probleme i da ljudima omogućimo bolji i komforniji život“, izjavio je gradonačelnik, pa istakao da njegovi pomoćnici – Milun Jovanović koji je zadužen za pitanja iz oblasti ljudskih prava i Marko Matović zadužen za socijalna pitanja, članica Gradskog veća zadužena za socijalnu politiku i brigu o deci i porodici Ivana Bazić, kao i Milica Jelić, koja je preuzela rukovodstvo kraljevačkim Centrom lokalnih usluga, svakodnevno se trude da izađu u susret ovim ljudima.
„Moramo da razgovaramo sa ljudima, da čujemo pohvale, ali i da pričamo o stvarima koje treba menjati. Moramo da budemo sposobni da čujemo kritiku da bismo znali kakve odluke treba da donesemo i kako da pomognemo. U tome uspevamo i samo zajedničkim radom možemo da doprinesemo boljem životu“, poručio je prvi čovek Grada.
Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Gradsko stambeno“ Kraljevo Saše Kontića, radovi na tekućem investicionom održavanju stambenih zgrada za neprofitni zakup na Beranovcu i u Ribnici započeti su sredinom avgusta. Na zgradama na Beranovcu rade se molersko-farbarski i keramički radovi, krovno-pokrivački, limarski i bravarski radovi, kao i radovi na izolaciji jedne terase kod korisnika stana.
„Radovi idu po ugovorenoj dinamici, a kompletan nadzor vrši ′Gradsko stambeno′ Kraljevo. Molersko-farbarski radovi su završeni pre ugovorenog roka na svih pet zgrada na Beranovcu i jednoj zgradi u ulici Zeke Nikolajevića u Ribnici“, izjavio je Kontić, pa dodao da se ugovoreni radovi, vrednosti 3.400.000 dinara bez PDV-a, izdvode zahvaljujući sredstvima koje su za ove namene izdvojena iz budžeta Grada.


Dragan Lazarević, jedan od korisnika koji na Beranovcu živi već više do 15 godina, zahvalio je gradonačelniku Kraljeva i dikretoru JP „Gradsko stambeno“ na svemu što su učinili kako bi poboljšali uslove života svim stanarima ovog naselja.
Grad Kraljevo jedan je od sedam gradova u Republici Srbiji u kojima je, kroz SIRP-ov Program stanovanja i trajne integracije izbeglica u Srbiji, realizovana izgradnja stambenih zgrada uz donaciju Međunarodne organizacije UN-Habitat, Vlade Italije i Grada Kraljeva. Sagrađene su tri stambene zgrade sa 76 stambenih jedinica koje su useljene 2007. godine, a nakon toga, 2009. godine sagrađene su još dve stambene jedinice sa 60 stanova uz pomoć donacije Međunarodne organizacije „Help“. U kraljevačkom naselju Ribnica, 2016. godine sagrađena je zgrada sa sedam stanova i jednim poslovnim prostorom, za socijalno ugrožene, koja je iste godine i useljena, a investitor radova bila je Republika Srbija. Tekuće i investiciono održavanje svih navedenih zgrada vrši Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ Kraljevo.