EPS: Ko nije dobio novembarski račun ima pravo na popust uz uplatu iznosa iz oktobra do 30. decembra

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra uplate isti iznos kao na računu za oktobar, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS), a prenosi Beta.

EPS na taj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana. Iz bezbednosnih razloga i dalje su van funkcije portal „Uvid u račun“, kao i uplate na šalterima EPS-a, a nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da su neistina da su od novembra računi uvećani za 9,8 odsto, uz objašnjenje da je cena stavki koje se odnose na energiju korigovana za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za osam procenata.

EPS na osnovu preporuke Vlade Srbije obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstva koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine.