DVD Vrnjačka Banja obeležilo jubilarnih 10 godina rada

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrnjačka Banja, danas je organizovana smotra vozila, sredstava i opreme ovog Društva na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji.
Smotri su prisustvovali predstavnici Opštine Vrnjačka Banja, javnih preduzeća i ustanova, pripadnici jedinice civilne zaštite opšte namene, vaspitači i mališani PU „Radost“, kao i okupljeni građani i gosti.
Čestitajući jublej Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, predsednik opštine, Boban Đurović istakao je da je profesija vatrogasca najopasnija i biraju je samo oni najhrabriji. „Odlučnost i požrtvovanje koje su naši vatrogasci pokazali tokom ovih godina jasno svedoči o tome da naše vatrogasno društvo u svojim redovima ima hrabre i odvažne ljude koji su uvek spremni da pomognu, rizikujući svoje živote zarad života drugih“, rekao je Đurović.
On je takođe ukazao da je ponosan i zahvalan svim članovima Društva na spremnosti i predanosti u spasavanju ljudi i imovine, ne samo od požara, već i u vanrednim situacijama koje su i ove godine bile uvedene u vrnjačkoj opštini zbog poplava, a gde su svi oni danonoćnom borbom uspeli da se izbore sa vodenom stihijom i zaštite građane.
Takođe je ukazao da će vrnjačka lokalna samouprava uvek biti tu da pruži logističku i materijalnu podršku, kako bi se ovo Društvo dalje razvijalo.
Smotri je prisustvovao i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, Dejan Seizović koji je čestitao Dobrovoljnom vatrogasnom društvu i zahvalio predsedniku opštine na ukazanoj pomoći. „Svi zajedno smo bili kada je to bilo potrebno u svim vanrednim događajima i zajedničkim radom doprineli da se zaštite ljudski životi i imovina“, rekao je Seizović.
On je ovom prilikom, u ime Sektora za vanredne situacije, uručio zahvalnicu predsedniku opštine Vrnjačka Banja, Bobanu Đuroviću za podršku i izuzetnu saradnju sa ovim Sektorom. Zahvalnicu je uručio i predsedniku Vatrogasnog društva Vrnjačka Banja, Milinku Vukomanoviću koji je veliki trud i enegriju uložio da se ova jedinica formira u interesu svih građana i zaštite ljudskih života i imovine. Seizović je poželeo da ova saradnja bude na još većem nivou u budućnosti.
Nakon smotre u okviru koje su predstavljena vozila, sredstva i oprema Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrnjačka Banja, kod šumarske kuće na Goču organizovana je i združena pokazna vežba gašenja požara na otvorenom prostoru.