Delegacija Bugarske u poseti Vrnjačkoj Banji

Članovi Nacionalne asocijacije načelnika opštinskih i gradskih uprava Republike Bugarske boravili su u Vrnjačkoj Banji, od 11. do 14. juna. Tokom boravka, u Hotelu „Fontana“ održali su Konferenciju na temu „Aktuelna situacija u radu sektora opština“. Konferenciji su prisustvovali predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović i načelnik Opštinske uprave, Slaviša Paunović sa saradnicima koji su upoznali goste iz Bugraske sa privrednim profilom i razvojnim prioritetima Opštine, načinom rada Opštinske uprave, njenom organizacionom strukturom, statusom zaposlenih, E-upravom i digitalizacijom na lokalnom i nacionalnom nivou, kao i uslugama koje se pružaju građanima i preduzećima.
„Ovakva okupljanja ukazuju na značaj opštinskih i gradskih uprava od kojih u velikoj meri zavisi sve ono što politika treba da sprovede u praksi“, istakao je predsednik opštine, Boban Đurović tokom obraćanja.

Prva zvanična poseta predstavnika lokalnih samouprava iz susedne države bila je prilika da se razmene iskustava, predstave primeri dobre prakse, ali i identifikuju projekti koji bi bili finansirani sredstvima Evropske unije kroz Program prekogranične saradnje Srbija- Bugarska.

Nakon Konferencije, načelnici bugarskih gradova i opština obišli su Opštinsku upravu Vrnjačka Banja gde ih je načelnik OU, Slaviša Paunović upoznao sa radom i načinom funkcionisanja nedavno otvorenog Jedinstvenog upravnog mesta.