Aldin Ćatović šampion trke u Mrsaću

Atletičar iz Novog Pazara Aldin Ćatović pobedio je u trci seniora na Novogodišnjoj atletskoj trci u pomoravskom selu Mrsać. On je na cilj stigao ispred Đure Borbelja iz Apatina i i Beograđanina Ognjena Stojanovića.

Ovo je bila treća pobeda Ćatovića na trci u Mrsaću. Najpre je trijumfovao kao pionir, a potom i drugi put prošle godine – kao senior.

U nadmetanju seniorki, prva kroz cilj prošla je Lenka Nikolić iz Novog Pazara ispred svojih klupskih drugarica Umeje Bogućanin i Saime Murić.

Ovogodišnju atletsku trku, kao i ranijih godina, otvorili su osnovci lokalne škole u Mrsaću. Kod devojčica najbrža je bila Lana Minić, a kod dečaka Vukan Torlaković.

U konkurenciji mlađih pionirki najbolja je bila Nerma Čebović, a kod starijih Saida Mušović. Kabir Zilkić bio je najbolji stariji pionir, a Mikica Jakšić u mlađoj kategoriji. Kod mlađih juniorki najbrža je Mila Belaćević, a Kabir Koca u klasi starijih juniora.

Zajedno sa seniorima startovali su i veterani u nekoliko starosnih kategorija, a veliku pažnju i poštovanje zaslužio je  Milan Matijević – „super deka” od 88 godina.

Konferansu je i ove godine, uspešno kao uvek do sada, vodio Rale Simić sa Radio televizije Srbije.

izvor: portal krug/ Stole PETKOVIĆ