5. Nacionalna konferencija o bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Bojan Radovanović, naglasio je na 5. Nacionalnoj konferenciji o bezbednosti dece kao putnika da je bezbednost dece u saobraćaju prioritet, ne samo Ministarstva unutrašnjih poslova, već i Vlade Republike Srbije, koja je svojim strateškim dokumentima usvojila Viziju nula poginule dece u saobraćaju, saopšteno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pukovnik Radovanović rekao je i da se pravilnim korišćenjem dečijh bezbednosnih sedišta i sigurnosnih pojaseva za 50% povećava šansa da dete ne nastrada u saobraćajnoj nezgodi, dodavši da uprkos tome i dalje postoji problem da veliki broj roditelja ne prevozi decu na zakonom propisan način.

Na konferenciji je održan i panel o ulozi medija u bezbednosti saobraćaja, na kom je ispred Uprave saobraćajne policije učestvovo pomoćnik načelnika, pukovnik policije Zlatko Belencan, koji je naglasio značaj tradicionalnih medija za unapređenje bezbednosti saobraćaja, ali i skrenuo pažnju na negativan trend propagiranja nebezbednog ponašanja u saobraćaju na društvenim mrežama.