Završeni radovi na asfaltiranju ulice u Matarugama

Završne radove na asfaltiranju 300 metara ulice Cane Babović u naselju Mataruge obišao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa saradnicima, koji su iskoristili priliku da razgovaraju sa meštanima o njihovim potrebama i problemima.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, kazao je da će asfaltiranjem ulice u naselju gde živi oko 25 domaćinstava u mnogome olakšati svakodnevni život meštana, dodajući da je izuzetno važno da se predstavnici lokalne samouprave češće sastaju sa svojim sugrađanima kako bi bolje bili upoznati sa aktuelnim potrebama i problemima.

– Meštani Mataruške Banje, ali i Mataruga, mogu da budu zadovoljni onim što je urađeno u ovoj godini. Mislim da je za sve njih najznačajnije to što će Mataruška Banja konačno početi ponovo da radi. Prošle godine je otvoren kafe Kapica koji predstavlja omiljeno mesto za izlaske svih ljudi u Banji i Konarevu, ali i velikog broja Kraljevčana koji su godinama čekali da ovaj lepi kafić na samoj obali Ibra ponovo počne da radi – rekao je Terzić.

On je podsetio da je Grad ove godine, zajedno sa Evropskom unijom, obezbedio finansijska sredstva za rekonstrukciju 5,3 kilometra vodovodne mreže koja će omogućiti sigurno snabdevanje vodom Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji, Specijalnoj bolnici „Agens“, ali će omogućiti i da hotel Termal ima vodu u svakom trenutku

– Banja je nekada bila među najposećenijim turističkim mestima u bivšoj velikoj Jugoslaviji, ali godine tranzicije dovele su do toga da je, nažalost, kao turističko mesto prestala da postoji. Sada se vraćamo na staze stare slave i naš zadatak je da svi zajedno – novi vlasnici prirodnog lečilišta Mataruška i Bogutovačka Banja, Grad Kraljevo, ali i svi meštani, učinimo sve što je moguće da Mataruška Banja ponovo postane poznato turističko mesto na mapi Srbije i da veliki broj turista iz zemlje, ali i inostranstva, dođe u ovu našu lepu banju – poručio je prvi čovek grada Kraljeva.