Završava se prva faza radova na izgradnji KBC Novi Pazar

Radovi na izgradnji Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru napreduju i brže od planiranog jer vremenski uslovi pogoduju izvođačima radova.  Vlada Republike Srbije je za, ovaj veoma važan projekat za čitav region, do sada izdvojila blizu šest milijardi dinara. Direktor Opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović, zadovoljan je kako radovi teku, kvalitetom radova, ali ga najviše raduje, kako ističe, što će uskoro biti realizovan najveći projekat u istoriji zdravstva u ovom kraju.

Prema rečima direktora bolnice, dr Meha Mahmutović, u toku je završetak prve faze radova na novom Internom odeljenju koje će imati pet nivoa, Hiruškog odeljenja, nove zgrade psihijatrije koja će uskoro kompletno biti završena. Kako je dodao, do kraja leta će biti završen novi Hiruški blok.

– To bi ujedno bilo i pravo vreme da se čitavo osoblje prebaci tu sa starog odeljenja, a biće smeštena i ostala odeljenja koja se trenutno nalaze u okviru stare hiruške zgrade – kazao je Mahmutović.

U blizini ovih objekata radi se i na izgradnji nove toplane na biomasu, a radi se i velika trafostanica, i to bi moglo da se svrsta u prvu fazu radova. Deo projekta je i renoviranje i izgradnja pojedinih delova zgrade Doma zdravlja, čiji se radovi odvijaju uporedo sa radovima na Kliničko-bolničkom centru.

“Jedna od ideja jeste da svaka od ovih zgrada u svom sastavu ima i dijagnostički centar tako da će biti olakšan rad osoblju, a lakše će biti i za pacijente – dodao je Mahmutović.

Inače, radovi na izgradnji ove zdravstvene ustanove počeli su krajem maja meseca prošle godine a kamen temeljac položio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.