Zaštita životne sredine prioritet opštine Vrnjačka Banja

Protekle nedelje u Beogradu je održana sednica Saveza za zaštitu životne sredine kojoj je, u ime predsednika opštine Vrnjačka Banja, prisustvovala zamenica načelnika Opštinske uprave, Tatjana Đurđević Stepanić. Na sednici je predstavljen program aktivnosti rada Saveza, i to promene u sastavu predsedništva Saveza i aktuelni projekti i inicijative koje NALED sprovodi u oblasti zaštite životne sredine. Ministarstvo životne sredine, koje je bilo gost na ovoj sednici, predstavilo je rezultate konsultativnog procesa koji se odnosi na unapređenje sistema upravljanja ambalažnim otpadom, kao i eko znak namenjen proizvodima opšte potrošnje koji u poređenju sa sličnim proizvodima manje zagađuju životnu sredinu.
„Savez za zaštitu životne sredine nastaviće da sprovodi aktivnosti koje doprinose unapređenju ove oblasti, a jedinice lokalne samouprave koje su u članstvu Saveza, među kojima je i Opština Vrnjačka Banja, pratiće ciljeve i trendove u radu Saveza. Vlada Republike Srbije i resorne institucije očekuju u budućem periodu da se i svi relevantni subjekti uključe u proces zaštite i unapređenja životne sredine“, rekla je zamenica načelnika opštinske uprave Tatjana Đurđević Stepanić.
Savez za zaštitu životne sredine NALED je osnovao krajem 2019. godine kao programsku platformu koja okuplja donosioce odluka i stručnjake iz društveno odgovornih kompanija, lokalnih samouprava, državnih organa i civilnog sektora sa ciljem objedinjavanja stručnih kapaciteta u definisanju sistemskih rešenja u oblasti upravljanja životnom sredinom u Srbiji.