Vuk Barlov među 112 „naboljih među najboljima“

Učenik prvog razreda Gimnazije u Kraljevu, Vuk Barlov (15), pobednik je mnogih takmičenja, jedan je sa liste „Najbolji među najboljima“ u Srbiji, a stiže sve, čak i da se, kao golman FK „Kiker“ takmiči u kadetskoj ligi Srbije

Talentovani Vuk osvojio je prve nagrade na državnom takmičenju iz matematike i na matematičkom takmičenju Kengur. Drugu nagradu osvojio je na takmičenju iz matematike Misliša i na Integral kup Valjevo – u sedmom razredu. Takođe, drugu nagradu poneo je i sa državnog takmičenja iz matematike i zapažen uspeh na juniorskoj srpskoj matematičkoj Olimpijadi – tokom školske 2022/2023. godine.

Nagrade od Vlade i Grada


Juče su u Gradskoj upravi u Kraljevu Plaketu Vlade Srbije za „Takmičare generacije“ – za ostvarene rezultate na takmičenjima učenika osnovnih škola u školskoj 2022/2023. godini (potpisale su je predsednica Vlade u tehničkom mandatz Ana Brnabić i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović) Vuku predali predsednik Privremenog organa Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković. Uz plaketu, Vuk je od Grada dobio i laptop.


Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je Kraljevo pravi rasadnik talenata – sportskih, umetničkih, ali i rasadnik velikog broja dece koja iz godine u godinu ostvaruju najbolje rezultate u Srbiji u različitim naukama.

– Vuk Barlov je jedan od najboljih mladih matematičara u našoj zemlji, ali i veoma uspešan fudbaler.
Učenici i profesori Gimnazije godinаma ostvaruju veoma dobre rezultate na republičkim takmičenjima u Srbiji. Imaju nekoliko različitih smerova koji omogućavaju deci da steknu znanja iz mnogih oblasti. Kasnije ova talentovana deca upisuju fakultete u Beogradu, Novom Sadu, ali odlaze i u inostranstvo. Verujem da će Vuk nastaviti da bude ovako uspešan matematičar i da će i u budućnosti nastaviti da pronosi slavu našeg Kraljeva – poručio je Terzić.

Prijemu u Gradskoj kući, pored Vuka, prisustvovao je njegov otac Filip, i mentori Aleksandar Seničić i Nataša Šljivić, ali i razredni starešina iz OŠ „IV kraljevački bataljon“ Sandra Radetić.

Pored matematike, voli i fudbal


Mlađani Vuk je istakao da su svako priznanje i nagrada podsticaji za postizanje novih uspeha.
– Uspesi ne bi bili mogući bez samostalnog rada i truda, ali ni bez profesora i roditelja, koji mi pružaju podršku. Ljubav prema matematici se spontano razvijala, počevši od logičkih zadataka na početku školovanja, koji su, iz godine u godinu, postajali sve složeniji – kaže Vuk.

Kako je dodao, nastaviće da se takmiči, sigurno do kraja srednjoškolskog obrazovanja.
Njegova druga ljubav je fudbal, koji trenira od šeste godine. Igra na poziciji golmana za FK „Kiker“, Kadetskoj ligi Srbije. Navija za Real Madrid, a uzor mi je nekadašnji golman Madriđana i reprezentacije Španije Iker Kasiljas.