Vrnjački štand jedan od najatraktivnijih na Sajmu turizma

Jedan od najlepših i najatraktivnijih štandova na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu je upravo promotivni štand Turističke organizacije Vrnjačka Banja. U okviru njihovog štanda predstavili su se i brojni hoteli, ugostitelji, akva park „Raj“, zoološki vrt, jednom rečju ponuda jako raznovrsna.

Prema rečima PR menadžera TO Vrnjačka Banja, Emine Stanojević, ove godine je akcenat postavljen na kalendar dešavanja.

– Sobzirom da naši gosti veoma vole i prema njima organizuju svoj odmor, odlučili smo da i ove godine na sajmu predstavljamo preko 50 manifestacija koja se održavaju tokom cele godine. Tu su Vrnjački karneval, Lav fest, Festival filmskog scenarija, Sajam cveća, Uskršnji dani i mnoge druge – kaže Stanojević.

Kako dodaje, vlada veliko interesovanje posetilaca za novu atrakciju u Vrnjačkoj Banji. Reče je o prvom u Srbiji staklenom vidikovcu koji se nalazi na samom Trgu kulture, na crkvenom brdu, banjskoj steni. Nalazi se na visini od čak 24 metra iznad Trga.

Ukoliko još niste došli na Sajam turizma i niste posetili štand TO Vrnjačka Banja požurite, jer pored zaista raznovrsne ponude možete videti i atraktivne brazilke, koje promovišu Vrnjački festival.

Tu su i promocije novog hotela „Kocka“, koji bi uskoro trebao da bude otvoren, Gondole Novak Đoković čija gradnja počinje ove godine, a završava se 2026. kao i medicinskog turizma.

Šta videti?

Filip Drašković, pr menadžer Zološkog vrta u Vrnjcima kaže da velika zainteresovanost vlada i za posete ovoj atrakciji.

– Naš zoo vrt prostire se na površini od 3,5 hektara sa preko 120 različitih vrsta životinja, najvećom igraonicom na prostorima centralne Srbije i restoranom. Kako bi deci bilo interesantnije i kako bi stvorili neku vrstu interakcije omogućili smo i hranjenje pojedinih životinja. Deca tu mogu videti patuljaste koze, lemure, merkate, zebre, kamile, kenguri… – objašnjava Drašković.

Što se tiče cene ulaznica, za decu do tri godine je besplatno, od 3 do 12 godina je 200 dinara, preko 12 je 400, a za grupne, koje čine više od 10 osoba, su 200 dinara.

Pored zoo vrta, nikako ne smete propustiti posetu najvišem na Balkanu Panoramskom točku, koji poseduje 32 zatvorene kabine i koji na 50 metara visine pruža najbolji pogled na Vrnjačku Banju.

Lj.M