Vrnjačka Banja – Prijem za delegaciju iz Slovenije

Delegacija Opštine Šmarješka Toplica iz Slovenije, na čelu sa gradonačelnikom Marjanom Hribarom, posetila je Vrnjačku Banju i tom prilikom sastali se sa predsednikom Opštine Bobanom Đurovićem, koji je za njih upriličio svečani prijem u Gradskoj kući.

Predsednik Đuorvić rekao je da je ova poseta prvi korak ka uspostavljanju saradnje dveju opština koje svoj razvoj zasnivaju na turizmu, a koje imaju mnogo zajedničkih oblasti u kojima će razmena iskustva i konkretni projekti doneti obostrani benefit.
– Slovenci su naši tradicionalni partneri i Opština Vrnjačka Banja se može pohvaliti i višedecenijskim bratskom saradnjom sa slovenačkim opštinama. Zahvaljujući ruci prijateljstva gradonačelnika Opština Šmarješke Toplice, Marjana Hribara koji je u svom bogatom profesionalnom iskustvu bio na impozantnim funkcijama u turizmu Slovenije, Vrnjačka Banja će koračati stazom kojom je već neko prošao – poručio je Đurović.

Kako je dodao, taj put prelaziće brže i lakše jer znaju koje su prednosti i nedostatci Vrnjačke Banje, a na ovaj način polako će upoznavati sva očekivanja modernog evropskog turiste.

Na sastanku je rečeno da su mogućnosti su velike, a jedna od njih je i otvaranje dodatnih zabavnih sadržaja koji su uveliko popularni i veoma razvijeni u Evropi.

Ovakva prilika se ne propušta i naša je želja da Austrijancima, Slovencima i drugim građanima Evrope Vrnjačka Banja bude izbor za odmor – poruičio je predsednik.
Opština Šmarješke Toplice nalaze se u prelepom prirodnom okruženju jugoistočne Slovenije, oko 15 км od Novog Mesta i 80 км od Ljubljane. Kao jedna od najrazvijenijih slovenačkih opština ima oko 4000 stanovnika i ostvaruje 150000 noćenja godišnje. Lepotu ovdašnje prirode i blagotvorno dejstvo klime, dopunjuje savremeno slovenačko termalno lečilište „Terme Šmarješke Toplice“ .
Ovom prilikom, gradonačelnik Marjan Hribar pozvao je predsednika Vrnjačke Banje Bobana Đurovića da sa saradnicima zvanično poseti Sloveniju i Opštinu Šmarješke Toplice. On je izrazio uverenje da će ove dve opštine, koje zajedno žele biti šampioni u turizmu, uskoro ozvaničiti saradnju.

Hribar je poručio da će opštine ubuduće sarađivati i u oblasti turizma, obrazovanja, ekonomije, ekologije i drugim oblastima od značaja za dalji razvoj srpske i slovenačke opštine.

Lj.M

foto: Vrnjačka Banja