Vrnjačka Banja – Dodeljeno još 100 borilačkih kartica

Predsednik opštine, Boban Đurović i predsednik SO, Ivan Radović uručili su u toku jučerašnjeg i današnjeg dana još 100 boračkih legitimacija licima sa teritorije opštine Vrnjačka Banja koja su u prethodnom periodu stekla status borca.
Obraćajući se prisutnima u Velikoj sali, predsednik opštine, Boban Đurović zahvalio je svima koji su se odazvali pozivu i istakao da su ovakva okupljanja prilika i da se, uz podsećanje na ratna dešavanja, oda priznanje svim borcima koji se odazvali na poziv otadžbine i hrabro branili svaki pedalj svoje zemlje.
Đurović je podsetio na olakšice koje je Opština uvela za lica koja poseduju boračke legitimacije, kao što su besplatan prevoz na teritoriji opštine, 50 % popusta na godišnju parking kartu, 20% na račune za komunalne usluge i vodu, besplatan boravak dece u vrtiću, godišnja članarina u biblioteci, besplatno korišćenje sportskih objekata i bazena i dr. On je najavio i da će Opština u narednom periodu ovu listu olakšica proširiti, ali i izrazio uverenje da će i država, nakon podele svih legitimacija, uvesti određene pogodnosti i olakšice za ovu kategoriju stanovnika.
Do sada je u opštini Vrnjačka Banja podeljeno oko 450 boračkih legitimacija.