Vredna donacija Specijalnoj bolnici

Predstavnici Оpštine Vrnjačka Banja obišli su Specijalnu bolnicu za interne bolesti gde su direktorki Vanji Balšić uručili donaciju u vidu računarske opreme.
– Ovu donaciju ćemo proširiti u januaru dodatnim računarima i štampačima, a sve u cilju pružanja bolje i kvalitetnije usluge korisnicima, odnosno pacijentima ove Ustanove – rekao je predsednik opštine, Boban Đurović tokom obilaska ove zdravstvene ustanove.

Takođe, on je naveo da će lokalna samouprava finansijski pomoći menadžmentu bolnice da obezbedi novu mašinu za veš, dva aparata za potrebe laboratorije i novo sanitetsko voziol.

Tokom obilaska ustanovljeno je da se ustanova susreće i sa problemom nedostatka prostora.

– Poput rekonstrukcije objekata u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti i kliničkih centara širom Srbije, smatramo da bi i ova bolnica trebalo da dobije jedan uslovni prostor sa svom neophodnom aparaturom i da to bude osnov da se koronarna jedinica vrati u punom kapacitetu kao što je nekada bila – naveo je Đurović.

Prema rečima direktorke Balšić, cilj rukovodstva bolnice je da se završi i sala za rendgen koji bi koristili i pacijenti bolnice, ali i ambulantni pacijenti, kao i nabavka još jednog sanitetskog vozila.

– Uz tekuće probleme opremanja, baždarenja, popravke, servisiranja i svega onoga što je svakodnevni rad, mi imamo mali broj lekara internista i trudimo se da održimo, ne samo kvalitetan rad, već i kontinuitet u radu, jer je bolnica jedan jako zahtevan sistem koji funkcioniše 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji – rekla je Balšić.

Ona se zahvalila Opštini na dosadašnjoj podršci podsećajući da su u protekle dve godine sredstivima lokalne samouprave realizovani projekti opremanja rendgen kabineta i sanitarnih čvorova u postkoronarnoj jedinici. Po oceni direktorke, prioritet je završetak radova na rendgenskom kabinetu i nabavka boljeg sanitetskog vozila.