URUČENA DONACIJA PORODICI RALEVIĆ

Stambeni objekat porodice Ralević pretrpeo je velika oštećenja tokom ovogodišnjih poplava koje su zadesile opštinu Vrnjačka Banja. Uz pomoć lokalne privrede, Crvenog krsta i Oštine Vrnjačka Banja realizuje se akcija koja ima za cilj da se pomogne najugroženijima kupovinom opreme neophodne za život. Donaciju u vidu bele tehnike čija je vrednost gotovo 200.000 dinara danas je porodici Ralević uručio predsednik opštine, Boban Đurović i sekretar OO Crvenog krsta, Đorđe Đukić. Veći deo radova na sanaciji porodične kuće iz sopstvenih sredstava izveli su članovi ove porodice. „Donirana bele tehnika svakako će upotpuniti ono što je nedostajalo ovoj porodici“, rekao je Đurović i zahvalio svim privrednicima koji su se, zajedno sa Crvenim krstom, uključili u akciju pomoći najugroženijima u poplavi. On je takođe pohvalio Crveni krst, kao i sve one koji su učestvovali, ne samo u pomoći ovoj, već i svim porodicama u otklanjanju štetnog uticaja poplava, a kasnije i u sanaciji.
„Ovo nije jedini vid pomoći. U naredne dve nedelje će i ova porodica, ali i mnoge druge porodice čiji su objekti pretrpeli oštećenja dobiti novčana sredstva koja je obezbedila Vlada Republike Srbije“, istakao je Đurović i naglasio da će ova porodica po tom osnovu dobiti iznos od 300.000 dinara na osnovu procenjene štete, što će joj dodatno olakšati da završi započete poslove ili eventualno plati određene troškove koje je imali prilikom dosadašnje sanacije. Svi oni koji su pretrpeli štete na objektima tokom poplava u naredne dve do tri nedelje će dobiti novčana sredstva koje će biti uplaćena na tekuće račune na osnovu procenjene štete koju je verifikovala komisija. Takođe će do kraja godine biti uplaćena naknada svima onima koji su imali štete na poljoprivrednim usevima.
U neposrednoj blizini porodične kuće Ralević je i most koji je srušen prilikom poplava. Za izgradnju ovog mosta, po javnom pozivu, izabrana je firma koja će izvoditi radove. Radovi kreću početkom decembra, a rok za završetak je mesec i po dana.