Unapređenje turizma u Vrnjačkoj opštini

Direktorka Tursitičke organizacije Srbije Marija Labović sastala se sa predstavnicima opštine Vrnjačka Banja i direktorkom Turističke organizacije u kabinetu predsednika ooštine. Tema razgovora bila je sagledavanje načina na koje se ta saradnja može dodatno unaprediti.


Zamenik predsednika, Ivan Džatić ukazao je na novine u turističkoj ponudi Banje, kao i na projekte čija će realizacija dodatno boravak u Banji učiniti sadržajnim i kvalitetnijim.

„Sa izgradnjom gondole, otvaraju se nova prostranstva na planini Goč za uvođenje novih sadržaja, uz očuvanje prirode i autentičnog ambijenta. Konstantna ulaganja u turističku infrastrukturu utiču na dužinu boravka gostiju i čine da Banja živi 365 dana u godini“, navodi Džatić.


Labović je istakla da je Vrnjačka Banja izuzetno značajna turistička destinacija u Srbiji koja generiše veliki broj noćenja i dolazaka turista.

„U samom je vrhu po broju dolazak turista i mi smatramo da tako treba i da ostane. Takođe, postoji još prostora za dalje unapređenje. Mnogo toga je urađeno u Vrnjačkoj Banji, puno dodatnih sadržaja za turiste, što povećava njen kvalitet ponude i to treba na pravi način komunicirati turistima kako bi znali da ovde mogu kvalitetno i sadržajno da provedu odmor“, rekla je Labović.

Dodatna promocija Vrnjačke Banje

Na sastanku je dogovorena i razmena materijala koji će Turistička organizacija Srbije objavljivati kroz promotivne kampanje.

„Vrnjačka Banja jeste deo svih promotivnih kampanja Turističke organizacije Srbije, ali zajedničkim aktivnostima možemo da dođemo do još većeg broja potencijalnih turista. Znamo da su turisti koji dolaze u Vrnjačku Banju uglavnom turisti iz regiona, a mi hoćemo da se obratimo nekim tržištima Evropske unije, na primer Mađarske, Grčke, Bugarske, Rumunije…“, dodaje Labović i ističe da bi ponuda Vrnjačke Banje, takođe, bila interesantna i turistima iz Turske.
Direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja, Ivan Trifunović ukazao je da će veliki uticaj na povećanje broja turista imati i izgradnja Moravskog koridora, te da Banja ima izuzetno dobre uslove za razvoj tranzitnog turizma.
Na današnjem sastanku ukazano je i na izazove sa kojima se Vrnjačka Banja suočava, a predstavljen je i plan aktivnosti za ovu godinu koje upravo obuhvataju promociju Vrnjačke Banje, kao jedne od najposećenijih turističkih destinacija.