Terzić: Selo je naša budućnost


U kraljevačkom voćarskom selu Bukovica juče su završeni radovi na asfaltiranju još jednog nekategorisanog puta. Završnim radovima prisustvovao je i predsednik Privremenog organa Grada Kraljeva dr Predrag Terzić koji je tom prilikom podsetio da je Grad za asfaltiranje puteva na seoskom području ove godine opredelio čak 179.000.000 dinara.
– Za taj novac ćemo uspeti da asfaltiramo čak 30 kilometara puta od Bzovika, Rudna, Ušća do Gledića i Godačice, Samaila na jednoj strani do Ratine i Vrbe ka granici sa teritorijom Opštine Vrnjačka Banja – kazao je Terzić.

On je dodao da se Grad trudi da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, obezbedi svakom selu po bar 200, 300, 500 metara ili likolemat novog asfalta.
– Da smo ovako ulagali u selo pre 30 ili 40 godina, naša sela bi bila mnogo punija, imala bi mnogo više dece, a sada nam se dešava da imamo škole sa dvoje ili troje učenika, i to u mestima gde je pre 50 godina bilo 200 ili 300 đaka. Mnogo ljudi je otišlo sa sela, preselilo se u Kraljevo, u veće gradove, i potpuno su zaboravili mesta odakle potiču – ističe Terzić.

Prema njegovim rečima, svake godine se izdvajaju sredstva za rekonstrukciju domova kulture i izgradnju novih, kao i za podršku srpskom seljaku koji je državu očuvao u mnogim ratovima.

– Nas mora da zanima običan čovek, bez obzira da li on živi u centru Kraljeva, nekom prigradskom naselju ili u Bukovici, Lascu, Dragosinjcima, Kamenici, Glediću ili Ravanici. Bitno je da brinemo o svakom čoveku da nam sela ne bi ostala pusta – poručio je predsednik Privremenog organa Grada.Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća „Putevi“ Мirka Vukovića, u Bukovici je asfaltirano oko 600 kvadratnih metara nekategorisanog puta.
– Vrednost radova je oko dva miliona dinara, prema ugovoru koji je zaključen u julu. Sa ovim radovima se crpe sredstva obezbeđena po tom ugovoru i radovi se završavaju, a nakon rebalansa i opredeljivanja novih sredstava, radovi će biti nastavljeni. Od iduće nedelje biće izvođeni radovi na području Rudna, Studenice i Ušća – izjavio je direktor kraljevačkih „Puteva“.