Terzić posetio preduzeće Steel sistem

Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva, Predrag Terić, juče je posetio preduzeće Steel sistem iz Miločaja, koja se bavi proizvodnjom velike čelične konstrukcije za domaće i strano tržište.


Preduzeće, kao zanatska radnja, postoji od 2007. godine, ali 2015. prerasta u ozbiljno privredno preduzeće koje upošljava 25 radnika iz Miločaja i okolnih sela, sa proizvodnim pogonom koji se prostire na 4.000 kvadrata, a uskoro će biti proširen za još 2.000.

Vlasnik Vladimir Jakovljević kazao je da je ovo porodično preduzeće, u čiji posao su uključeni i supruga i roditelji.

– Bavimo se isključivo proizvodnjom velikih čeličnih konstrukcija, velikih raspona, i radimo po sistemu „ključ u ruke“ objekte za proizvodnje, ali i šire namene. Opremljeni smo savremenim mašinama kojima je proizvodnja znatno unapređena, a imamo i halu sa laserom za lasersko sečenje metala, pločastih i cevastih materijala – objašnjava Jakovljević.

Kapacitete stalno proširuju pa su tako u završnoj fazi radovi na izgradnji još jednog objekta, i nadaju se da će se i dalje razvijati i unapređivati proizvodnju.

Među radnicima u ovom miločajskom preduzeću ima i tek punoletnih, ali i starijih, a svi kažu da su zadovoljni i poslom i platom. Meštanima zaposlenim u ovom preduzeću mnogo znači što rade u svom selu, neki čak preko puta svoje kuće.

Visoke plate


Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić uverio se da su u ovom preduzeću plate jako visoke, daleko iznad proseka. On je naveo i reči vlasnika Vladimira Jakovljevića, koji kaže da je bitno da dobro zarađuju i da kad je dobro njemu i njegovoj porodici, biće dobro i svim ljudima koji kod njega rade, jer i ti ljudi imaju i žene i decu i oni treba da budu zadovoljni kao što je zadovoljna njegova porodica.

– I to je prava poruka – treba svi zajedno da radimo i od toga koristi treba da imaju vlasnici firmi, ali i radnici moraju da imaju takve plate da mogu i oni i njihove porodice pristojno da žive. Jer samo zadovoljan radnik može da zaradi i za preduzeće i za vlasnika preduzeća – kazao je Terzić.

Ovo uspešno preduzeće iz Miločaja, koje proizvode plasira na tržište Srbije, regiona, ali i van granica naše zemlje, ima poslove ugovorene za celu narednu godinu, ali, kažu da im je pomoć lokalne samouprave potrebna kako bi ostali i opstati na selu, naročito dobra putna infrastruktura.