Susreti srpskih i crnogorskih privrednika u Kraljevu

Privredna komora Srbije – Reginalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga, u saradnji sa opštinom Berane, a uz podršku Grada, organizovala je prve poslovne susrete srpskih i crnogorskih kompanija u Kraljevu.

Gradonačelnik Кraljeva dr Predrag Terzić podsetio je da Kraljevo već nekoliko godina ima vrlo uspešnu saradnju sa gradovima i opštinama sa severa Crne Gore.

– Saradnja između lokalnih samouprava dodatno je ojačana saradnjom između privrednika iz Kraljeva, Belog Polja, Berana i Pljevalja. Grad je sa opštinama sa severa Crne Gore do sada imao nekoliko projekata prekogranične saradnje koji su uspešno završeni. Sada očekujem da ćemo zajedno sa opštinom Berane i predsednikom Vukom Todorovićem uspeti da pripremimo i nove projekte koji će biti na korist stanovnika Berana i Kraljeva – poručio je Terzić.

Kako je dodao, između predstavnika lokalnih samouprava su već obavljeni preliminarni razgovori o privrednim potencijalima Berana, onome što Kraljevo može da ponudi, ali i o mogućnostima da ove dve lokalne samouprave konkurišu za nove projekte prekogranične saradnje.

Direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga, Zvonko Tufegdžić, zahvalio se predstavncima lokalnih samouprava što ohrabruju privrednike da kroz direktne razgovore razmene iskustva i iznađu mogućnosti za poslovanje.

– Opština Berane i Grad Kraljevo imaju dugu saradnju, zato smo došli na ideju, i pokrenuli inicijativu, da dve lokalne samouprave i Komora organizuju susret u Kraljevu sa privrednicima oba područja. Imamo pet privrednika iz Berana i sedam iz Kraljeva koji će se predstaviti jedni drugima i ako se bar jedna saradnja sklopi to je, za početak, odlično – kazao je Tufegdžić.

Predsednik opštine Berane, Vuko Todorović, iskazao je uverenje da će se uspešna saradnja Grada Kraljeva i Opštine Berane nastaviti i u narednom periodu

Prvom sastanku prisustvovali su privrednici koji posluju u okviru sektora drvnoprerađivačke industrije, industrije građevinskog materijala, hotelijerstva i turizma, kao sektora energetske efikasnosti.