STO TRIDESET TREĆA SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA KRALjEVA

Na sto trideset trećoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Predrag Terzić, članovi Gradskog veća su razmatrali sedam tačaka.
Većnici su doneli Zaključak kojim se usvajaju izveštaji Zavoda za javno zdravlje Kraljevo o higijenskoj ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovoda u toku aprila 2023. godine i praćenju kvaliteta vazduha sa evaluacijom rezultata
merenja za isti period.
Članovi Gradskog veća su doneli Mišljenje kojim se Skupštini grada Kraljeva predlaže da usvoji predlog odbornika iz Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ da se u predloženi dnevni red dvadesete sednice Skupštine grada Kraljeva, koja je zakazana za utorak, 23. maj 2023. godine, uvrsti tačka: Predlog programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Kraljeva, kao i Mišljenje kojim se Skupštini grada Kraljeva predlaže da usvoji predlog Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ da se u predloženi dnevni red uvrsti tačka: Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Statuta Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju grada Kraljeva.
Kraljevački većnici su se pozitivno izjasnili na Rešenje o davanju u zakup Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima grada Kraljeva na određeno vreme, na period do 10 godina, nepokretnosti u javnoj svojini grada
Kraljeva – poslovnog prostora u Dositejevoj ulici. Donet je i Zaključak o izmeni Zaključka broj 06-319/2022-И od 06.10.2022. godine (rekonstrukcija kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva uz 15% učešća građana – pristupna saobraćajnica na kp broj 2243/1 KO Mrsać).
Na sednici Veća je doneto Rešenje o davanju saglasnosti Dejanu Ćajiću, načelniku Gradske uprave grada Kraljeva, za dodatni rad van radnog vremena kod drugog poslodavca (Republika Srbija – Republički zavod za statistiku).
Doneto je i jedno Rešenje po žalbi stranke iz Kraljeva, izjavljenoj protiv rešenja JKP „Vodovod“ Kraljevo.