STO DVADESETA SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA KRALjEVA

Na sto dvadesetoj, vanrednoj, sednici Gradskog veća grada Kraljeva, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Predrag Terzić, većnici su razmatrali sedamnaest tačaka predloženog dnevnog reda.

Kraljevački većnici pozitivno su se izjasnili na četranaest zaključaka kojima se utvrđuju predlozi rešenja o davanju saglasnosti na godišnje programe rada za 2023. godinu za javne ustanove čiji je osnivač Grad, i to za: Narodni muzej Kraljevo, Istorijski arhiv Kraljeva, Narodnu biblioteku „Stefan Prvovenčani“, Kraljevačko pozorište, Kulturni centar „Ribnica“, Dom kulture „Studenica“ iz Ušća, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Sportski centar „Ibar“, Turističku organizaciju Kraljeva, Centar lokalnih usluga, Centar za socijalni rad, Apotekarsku ustanovu Kraljevo, Predškolsku ustanovu „Olga Jovičić-Rita” i Dečje odmaralište „Goč“.

O navedenim predlozima odluku će doneti odbornici na narednoj Skupštini grada Kraljeva.

Gradsko veće donelo je Rešenje o obrazovanju Radnog tela za izbor idejnog rešenja spomen obeležja Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću.

Doneta je Odluka kojom je opredeljen ukupan procenat sufinansiranja za budžetsku 2023. godinu i procenat sufinansiranja u odnosu na vrstu radova investicionog projekta za budžetsku 2023. godinu.

Članovi Veća doneli su Rešenje o utvrđivanju rasporeda korišćenja sredstava iz budžeta grada Kraljeva za realizaciju podrške lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima za 2023. godinu.

izvor: Grad Kraljevo