Set sportske opreme za dve kraljevačke škole

Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima, obišao je Školu za srednje i osnovno obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ i Osnovnu školu „Dimitrije Tucović“ gde je učenicima darovao set nove sportske opreme.

Ovom priliko škole i učenici su dobili lopte za rukomet, odbojku, košarku i fudbal, kao i rančeve.

– Bitno je da ulažemo u naše profesionalne klubove kako bi oni ostvarili uspeh u najvišem rangu takmičenja, ali je još važnije da brinemo o deci, osnovcima i srednjoškolcima, koja treba da se bave sportom i na taj način zdravo odrastaju – poručio je Terzić.
Osnovnа školа „Dimitrije Tucović“ je jedna od retkih osnovnih škola u gradskom jezgu koja nema fiskulturnu salu. Za potrebe održavanja časa fiskulture, započeta je izgradnja sale iza zgrade škole, ali je zbog problema sa dozvolama nastavak radova odložen do početka naredne godine.

Terzić je kazao da će Grad u budućnosti ulagati dodatna sredstva kako bi bile izgrađene fiskulturne sale i u drugim mestima.
– Projektno-tehnička dokumentacija završena je za izgradnju dve sportske sale – na Beranovcu u izdvojenom odeljenju OŠ ′Vuk Karadžić′ i u OŠ ′Milunka Savić′ u Vitanovcu, s tim što će obe biti korišćene za časove fizičkog vaspitanja, ali i za rekreativce i decu koja se bave treniranjem nekog sporta u popodnevnim časovima – istakao je on.


Direktorka ŠOSO „Ivo Lola Ribar“ Biljana Mandić Dimitrijević istakla je da su sport i fizička aktivnost važni za svu decu, a posebno za decu sa smetnjama u razvoju jer im pružaju mogućnost da razviju svoje sposobnosti.
– Ova donacija mnogo znači jer će poboljšati uslove za rad. Nedavno smo dobili jednu ozbiljnu donaciju u okviru Projekta inkluzivnog igrališta, koji je u fazi izrade, koja će nam, sa današnjom donacijom sportskih rekvizita, pomoći da unapredimo mogućnosti koje škola poseduje kako bi pružili maksimalno kvalitetne uslove za rad sa našom decom – izjavila je direktorka Mandić Dimitrijević.


Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Aleksandar Daišević podsetio je da kraljevački Savez godinama organizuje akcije donacija sportske opreme školama, a pogotovo školama na seoskom području.

Kako je najavio, kraljevački Sportski savez će, do kraja kalendarske godine, obići još nekoliko škola, pre svega na seoskom području, za šta su obezbedili sportsku opremu i rekvizite, a uskoro počinju da prave planove donatorskih akcija i za narednu godinu.