Sankcionisana 3830 vozača zbog upotrebe mobilnog telefona

-Nepropisna upotreba mobilnog telefona je jedan od glavnih uzroka odvlačenja pažnje u saobraćaju koje može imati kobne posledice, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prošle sedmice MUP je imao akciju u kojoj su pojačano kontrolisali i pešake i vozače. Akcenat je stavljen na upotrebu mobilnih telefona tokom učešća u saobraćaju.

-Tokom akcije „Fokus na putu“, u organizaciji Roadpola, koja je tokom prošle sedmice sprovedena na putevima u Srbiji, 3.830 vozača je sankcionisano zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona, 94 pešaka zbog nepropisne upotrebe audio uređaja i 624 pešaka zbog korišćenja slušalica u oba uha. Smanjena pažnja kod učesnika u saobraćaju povećava rizik od saobraćajne nezgode od 4 do 20 puta, a od početka godine pripadnici Uprave saobraćajne policije sankcionisali su više od 40.000 vozača zbog nepropisne upotrebe telefona i oko 3.000 pešaka zbog nepropisne upotrebe telefona ili audio uređaja. Ne dozvoli da sledeći poziv bude poziv za pomoć, fokusiraj svoju pažnju na svoju bezbednost, stoji u saopštenju MUP-a.