Raška uskoro dobija Jedinstveno upravno mesto

Оpština Raška je na javnom pozivu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobila 8,2 miliona dinara za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta. Ugovor o dodeli sredstva i realizaciji projekta potpisali su 23. marta u Beogradu ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik Opštine Raška Nemanja Popović. Pored Raške, Ministarstvo će u ovoj godini finansirati uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta u još 12 opština i gradova u Srbiji.
Jedinstveno upravno mesto predviđeno je Zakonom o opštem upravnom postupku i formira se sa ciljem da građanima olakša postupak ostvarivanja određenih prava koja se tiču upravnih stvari. Zahvaljujući jedinstvenom upravnom mestu, građani mogu na jednom mestu da podnesu svoje zahteve, dobiju informacije i da nakon brze i efikasne saradnje svih relevantnih organa za konkretan postupak, dobiju i odgovarajuće rešenje.
U ovoj godini za deo Programa reforme javne uprave koji se odnosi na uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta Ministarstvo je izdvojilo 88 miliona dinara.