RADNO VREME ZA BOŽIĆ

Na Božić, 7. januara, mnogo toga u Srbiji neće raditi, a dan pre, na Badnji dan radno vreme mnogih marketa, tržnih centara i slično, biti skraćeno. U nastavku vam donosimo detaljno radno vreme za Božić i Badnji dan. Osim toga, nakon preporuke Vlade Srbije da i ponedeljak 8. januar, odnosno drugi dan Božića bude neradan dan, takođe mnogo toga neće radi.

Božić ove godine pada u nedelju, 7. januara, kada je inače neradni dan, a kako se crkveni praznici ne prenose na sledeći dan, radno vreme za 8. januar trebalo je da bude uobičajeno. Međutim, Vlada Srbije juče je usvojila zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u našoj zemlji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića.

Radno vreme tržnih centara za Božić

Tržni centri će na Badnji dan, 6. januara, raditi skraćeno, od 10 do 18 časova, dok će za Božić, 7. januara, biti zatvoreni.

Što se tiče bioskopa u tržnim centrima oni će raditi i 7. januara uglavnom od popodne pa do 23 časa, dok će 6. januara raditi uglavnom do 16 časova.

Radno vreme supermarketa za Božić

Što se tiče supermarketa, velika većina će na Badnji dan raditi skraćeno do 18 časova, dok 7. januara neće raditi.

Radno vreme pekara za Božić

One po pravilu za praznike imaju najšarenije radno vreme, a sve zavisi od samog gazde. Realno je da će u subotu mnoge raditi skraćeno, dok 7. januara većina neće raditi. Računajte da će one koje inače rade od 0-24 biti otvorene svih dana.

Na dan državnog i drugog praznika (7. januar 2024. godine) nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 0 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

izvor: Alo