Promocija jubilarnog „Sidžea“

Pre nešto više od četiri godine, primereno duhu sadašnjeg vremena, najpre je nastala Sidža grupa, gde drugde nego na Fejsbuku. Grupa danas broji više od 26.600 aktivnih članova, ovdašnjih Kraljevčana, ali i onih rasutih širom planete. Ubrzo je nastao istoimeni mesečni časopis koji čuva uspomene na Kraljevo kojeg više nema, donosi zanimljive priče iz grada na Ibru i njegove okoline, podseća na anegdote sa kraljevačkim šarmom, piše o onima koji su ostavili trag ili su tu da bi ga ostavili…

U Thrill baru sinoć su se okupili oni koji stvaraju i oni koji vole „Sidžu“ da zajedno obeleže štampanje 50. jubilarnog broja ovog časopisa.

Sidža je žargonski sinonim za vrućinu i vreline leta na obalama Ibra, a ujedno je i naziv časopisa o Kraljevčanima i Kraljevu, kao dobrodošla metafora usijanih emocija generacija Kraljevčana koji pamte „bolje dane iz tamo nekih godina“, kada je Kraljevo bilo centar nijhovog sveta.

Besplatni primerci novina o Kraljevu i Kraljevčanima obično se „razgrabe“ prvih dana po objavljivanju, pa se zbog onih čitalaca kojima nedostaju pojedini brojevi, svakog juna i decembra štampaju specijalizovana izdanja „Sidža 6 u jedan“.

Tvorci „Sidže“ Jovan Antonić i Dragan Blagojević potrudli su se da uživaju svi „sidžovci“, podelili zahvalnice sponzorima bez kojih, kažu, novina ne bi ni bilo, ali i saradnicima sa kojima su uvek na istom zadatku – da nesvakidašnji časopis opstane i sačuva pisane tragove o „duhu i dušama jednog grada“.