Prijave za novi ciklus projekta PKS „Prijatelj porodice“ do 12. juna

Privredna komora Srbije pokrenula je novi ciklus projekta „Prijatelj porodice“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, prenosi Beta.

Projekat predviđa dodelu priznanja „Prijatelj porodice“ kompanijama koje su prepoznate kao lideri usklađenosti rada i roditeljstva i svojim aktivnostima daju odličan primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i kvalitetnog usaglašavanja poslovnih aktivnosti i porodičnih obaveza.

Cilj je da se i na ovaj način doprinese podizanju stope nataliteta u Srbiji, boljitku privrede i društva, kao i da se motivišu druge kompanije da slede uspešne primere i pomognu zaposlenima da uklade porodične i radne obaveze.

„U ovu borbu moramo da se uključimo svi, svi delovi društva, pa i privreda kao izuzetno važan deo. Želimo da ukažemo menadžerima i vlasnicima kompanija da profitabilnost nije jedini pokazatelj njihovog uspeha. Zadovoljstvo zaposlenih i njihova privrženost kompaniji direktno utiče na kvalitet kompanija i njihovu atraktivnost na tržištu“, rekao je direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Mihailo Vesović.

Kompanije mogu da se elektronski prijave do 12. juna, a priznanja će biti dodeljena u septembru ove godine.