Predškolci u poseti prvom čoveku Kraljeva

Predškolci iz vrtića „Poletarac“, sa svojim vaspitačicama, posetili su gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića u njegovom kabinetu.
U okviru projekta „Upoznaj moj grad i okolinu“, mališani koji ove godine kreću u školu su krenuli u obilazak i upoznavanje sa institucijama grada u kojem žive i u kojem će se školovati.

U okviru poseta obišli su Narodni muzej Kraljevo, a i družili se sa vatrogascima. U planu je poseta Turističkoj organizaciji Kraljeva, Kraljevačkom pozorištu, Bioskopu KVART, Crvenom krstu, obilazak Manastira Studenice…
Prema rečima vaspitačica, projekat je osmišljen kako bi deca upoznala svoj grad i okolinu, družila se, prepričavala doživljanje sa mini putovanja gradom.
Kako kažu, u najranijem detinjstvu, bitno je saznanje i spoznaja gde pripadaju, vrlo je važno u najranijem uzrastu, od porodice, predškolskog uzrasta, kasnije kroz školu, da neguju ljubav prema porodici, mestu u kojem žive, svojoj zemlji…


Prvi čovek grada je devojčicama i dečacima odgovarao na pitanja o tome šta gradonačelnik radi, kako se postaje gradonačelnik i koju školu za to treba završiti, oni su mu tražili i novi vrtić sa mnogo igračaka, poklonili su mu od kartona napravljeni grb Kraljeva sa sedam kruna, potpisane crteže svog grada sa prepoznatljivim motivima, pevali dečje pesmice, ali i „Tamo daleko…“, a od njega su dobili slatke paketiće da se osveže i zaslade sa drugarima po povratku u vrtić.
Predškolci „Poletarca“ su, sa zamenicom gradonačelnika Kristinom Marković, potom obišli salu u kojoj se održavaju sednice Skupštine grada Kraljeva i salu u kojoj se sastaje Gradsko veće grada Kraljeva, kao i Svečanu salu, u kojoj se, između ostalog, obavljaju venčanja.