Povlastice za ratne vojne invalide i porodice

Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima kraljevačkih Udruženja ratnih vojnih invalida, članovima porodica palih boraca i direktorima javnih preduzeća i ustanova. Povod sastanka bio je dogovor o povlasticama za učesnike u ratovima i njihovim porodicama.

Predrag Terzić je kazao da Grad misli na svoje sugrađane i zato će im za 2024. dodeliti legitimacije koje obezbeđuju pogodnosti. To se odnosi na JKP „Čistoća“, JKP „Vodovod“ JEP „Toplana“, Narodnu biblioteku „Stefan Prvovenčani“, Kraljevačko pozorište i Sportski centar „Ibar“.

– Za vreme ratnih dejstava u Kraljevu je odziv dobrovoljaca bio čak 115 procenata i zato mi danas tim ljudima treba da kažemo hvala – poručio je Terzić.

On je izjavio da se popusti odnose na cene komunalnih usluga za sve ratne vojne invalide, koji će od naredne godine biti povećani sa 30 na 50 odsto.

Što se tiče ratnih vojnih invalida koji žive na seoskom području, gde nema ove usluge, dobiće novac – onoliko sredstava koliko bi iznosio popust.

Takođe, imaće mogućnost besplatnog učlanjenja u kraljevačku Biblioteku, za sebe i članove porodica, korišćenja bazena u okviru Sportskog centra „Ibar“, odlaska na predstave Кraljevačkog pozorišta, parking mesta, koja će biti rezervisana za učesnike ratova od 1991. do 1999. godine.

Sve što je potrebno jeste da se građani Кraljeva koji su učestvovali u ratovima braneći srpski narod prijave u zgradi Gradske uprave i dobiju ove kartice, bez obzira kom udruženju pripadaju.

Potpredsednik Udruženja građana „Pokret srce heroja“ Zoran Tomić, kazao je da je ovo korak u napretku i ostvarenju nekih prava koja bi oni kao boračka populacija hteli da imaju za sebe i svoje članove.

Sastanku su prisustvovali i Mile Rosić i Ana Lekić, iz Kabineta potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića.