POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNj KANALIZACIONE MREŽE U NOVOM NASELjU I TRNAVSKOJ RECI

Opština Raška je na konkursu Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih područja dobila 4.690.000,00 dinara za sufinansiranje projekta „Izgradanja kanalizacione mreže u naseljima Novo naselje i Trnavska reka – Šćelovići“.

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su 8. 02. 2024. godine predsednika Opštne Raška Nemanja Popović i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Novica Tončev.
Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština četvrtu godinu zaredom sprovodi Program podrške jedinicama lokalne samouprave iz četvrte kategorije, kako bi se kontinuirano radilo na unapređenju razvoja ovih područja. U ovoj godini ukupno je opredeljeno 220 miliona dinara za realizaciju projekata. Pored Opštine Raška sredstva su dobile još 34 lokalne samouprave koje će novac iskoristiti za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mosta, rekonstrukciju ulica, puteva i trotoara, uređenje bine letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.