Počela sezona skijanja na Kopaoniku

Iako je skijanje na Kopaoniku počelo 2. decembra, kada su u rad puštene neke od staza, tradicionalni Ski opening, koji pored sportskih ima i zabavne i kulturne sadržaje, održan je od 7. do 10. decembra.

Prvi program upriličen je u vili „Ras“, gde je u prisustvu predstavnika Opštine Raška, JP „Skijališta Srbije“, hotelijera, ugostitelja, novinara i gostiju, otvorena interaktivna izložba „Tesla, čovek iz budućnosti“. Izložbu su organizovali Muzej Nikole Tesle i TO Raška.

– Opština Raška zajedno sa Vladom Republike Srbije, resornim ministarstvima i uz podršku subjekata koji posluju na Kopaoniku, kontinuirano radi na podizanju kvaliteta usluga u najvećem i najlepšem ski-centru u ovom delu Evrope. Nadam se da će nastupajuća sezona po broju gostiju premašiti prethodnu i da će sa Kopaonika svi otići sa lepim uspomenama – rekao je Popović.

On se zahvalio Muzeju Nikole Tesle i TO Raška što su omogućili meštanima i gostima da se upoznaju sa radom jednog od najvećih izumitelja u istoriji čovečanstva.

Direktorka Muzeja Ivona Jevtić je rekla da su kako bi sačuvali sećanje na Nikolu Teslu kreirali putujuću izložbu koja je gostovala širom sveta, kao i u mnogim gradovima u Srbiji.

– Tesla je svojim pronalascima zadužio čitavo čovečanstvo, a na nama je da čuvamo i budućim naraštajima prenosimo uspomenu na lik i delo jednog od najvećih naučnika. Ovom postavkom želimo i da doprinesemo decentralizaciji kulture i vrhunske sadržaje učinimo dostupnim svima – kazala je jevtić.

Darko Jovanović, direktor skijališta na Kopaoniku poručio je da Skijališta Srbije spremno dočekuju sezonu. -Svi uslovi za nesmetano funkcionisanje skijališta su ispunjeni. Uprkos maloj količni snega, uspeli smo da uz pomoć sistema za veštačko osnežavanje pripremimo staze i ljubiteljima belog sporta omogućimo dobar provod – ističe Jovanović.