Održana 134. sednica Gradskog veća Kraljeva

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva su, na sto trideset četvrtoj, vanrednoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Predrag Terzić, održanoj 26. maja, nakon dopune dnevnog reda jednom tačkom, razmatrali ukupno
39 tačaka.
Većnici su doneli Zaključak kojim se utvrđuje Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Kraljeva za 2023. godinu i kojim se upućuje Javni poziv za učešće na javnoj raspravi u delu Nacrta odluke koji se odnosi na izmenu i dopunu Odluke o budžetu grada Kraljeva za 2023. godinu.
Takođe, doneli su Zaključak kojim se utvrđuje Predlog odluke o uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta u gradu Kraljevu i kojim se Skupštini grada Kraljeva predlaže donošenje ove odluke.
Donet je i Zaključak o prihvatanju inicijative Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ za dostavljanje predloga za rekonstrukciju kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva u svrhu podsticaja proizvodno-privrednih aktivnosti i razvoja seoskog turizma.
Gradsko veće grada Kraljeva donelo je Rešenje o obrazovanju Radnog tela za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece.
Doneta su i dva rešenja o davanju saglasnosti za korišćenje dela sredstava za realizaciju mere iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2023. godinu na teritoriji grada Kraljeva – u iznosu od 400.000,00 dinara, koje bi koristilo Udruženje građana „Dolina Kraljeva“ Progorelica radi organizovanja
manifestacije „Frezijada 2023“ u avgustu ove godine u Progorelici, kao i u iznosu od 470.000,00 dinara, koje bi koristio „Centar za kulturu, omladinu i sport“ Zaklopača radi organizovanja sajma poljoprivrede u Vrbi od 21. do 24. septembra ove godine, u okviru manifestacije „Sabor tradicije i kulture Vrba 2023“.
Članovi Gradskog veća grada Kraljeva su doneli i 33 odluke o dodeli lokacije – mesta na lokaciji za postavljanje kioska.