Održan sastanak Klastera turističke provrede

Na sastanku Klastera turističke privrede Vrnjačka Banja, kom je prisustvovao predsednik opštine, Boban Đurović, razgovarano je o aktivnostima planiranim u ovoj godini. Bilo je reči o nastupima na sajmovima turizma, zajedničkim aktivnostima povodom predstojeće turističke sezone, organizaciji Šahovskog svetskog prvenstva, promociji Vrnjačke Banje u zemlji i inostranstvu i o Festivalu filmskog scenarija.

Sastanak je bio i prilika da se sumiraju efekti izlaganja na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu, gde je opšta ocena svih prisutnih da je štand Vrnjačke Banje bio izuzetno posećen, te da su ostvareni uspešni poslovni kontakti i saradnja.

Ostvaren kontakt sa kineskom turističkom agencijom

Između ostalog, ostvaren je i kontakt sa kineskom turističkom agencijom koja je predložila organizovanje proslave kineske Nove godine u Vrnjačkoj Banji 2025. godine.

Dogovoreno je osnivanje Organizacionog odbora za obeležavanje 17 vekova Konstantinovog rimskog izvora. Ova manifestacija predstavljaće u kalendaru za 2024. godinu centralno dešavanje. Pored navedene manifestacije, Turistička organizacija, tokom ove sezone, organizovaće i i druga brojna dešavanja kako ona koja se tradicionalno održavaju u Banji, tako i novih koja će svojim kvalitetom ponudu Banje učiniti dodatno bogatijom i sadržajnijom.

Po oceni predsednika Đurovića nove investicije i turističke atrakcije doprineće boljem pozicioniranju Vrnjačke Banje na turističkoj mapi Srbije. On je naglasio da je u narednom periodu neophodno da se Vrnjačka Banja kao destinacija pojavi na sajmovima u okruženju, posebno u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Grčkoj.

Banja za neke još uvek nepoznanica

Iako je po svim statističkim podacima Banja jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji i regionu, po mišljenju predsednika Klastera, Đorđa Makuljevića postoje i oni za koje je Vrnjačka Banja i sadržaji koje ona nudi još uvek nepoznanica, te je, smatra Makuljević, u tom smislu potrebno intenzivirati promotivne aktivnosti.

Klaster je i tokom zasedanja dobio još jednog novog člana. Na prethodnom sastanku, Klasteru se pridružio predstavnik hotela „Kocka“ , novog vrnjačkog hotela čije se otvaranje očekuje u aprilu, a od današnjeg zasedanja novi član Klastera je i predstavnik Akva parka „Raj“.