Novi reflektori na FK Gruža, Grad obezbedio dresove

Grad Kraljevo u cilju unapređenja sportske infrastrukture na seoskom području finansirao je radove na postavljanju novih reflektora na fudbalskom terenu FK„Gruža“ u Vitanovcu. Pored toga Grad je donirao i nove dresove predstavnicima fudbalskih klubova.
Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima, obišao je igrače FK „Gruža“ Vitanovac i FK „Jedinstvo“ Godačica prilikom pripreme za prijateljsku utakmicu na novoosvetljenom terenu.
On je tom prilikom uručio set dresova za šest fudbalskih klubova koji se nalaze na području Vitanovca, Sirče, Stubla, Čukojevca i za dva kluba iz Godačice.

– Želimo da pomognemo mladim ljudima koji igraju fudbal, koji se bore za svoje mesto, svakodnevno treniraju i trude se da njihovi stadioni ostanu neosvojena tvrđava za gostujuće igrače, ali sa druge strane, nastoje i da pobede na gostujućim terenima. Grad će uvek izaći u susret klubovima. Jako je važno da se sportom bave ne samo oni mladi ljudi koji žive u centru grada, već i mladići i devojke u prigradskim naseljima i na seoskom području. – kazao je Terzić, dodajuči da će u narednom periodu biti osvetljen svaki terern na području Kraljeva.

FK „Gruža“ se nalazi u Međuopštinskoj ligi, a ekipa omladinaca je prva u Raškom okrugu.


Predsednik FK „Jedinstvo“ iz Godačica Miloš Miletić naglasio je da bez ovakvih donacija i pomoći Grada, klub ne bi mogao da opstanemo, s obzirom na to da su udaljeni od centra Kraljeva. Miletić, čiji prvi tim se nalazi na visokoj poziciji u Međuopštinskoj ligi, smatra da je fudbalski klub kao firma kojoj je pomoć Grada, kako u sredstvima, tako i u opremi, neophodna kako bi opstala.


Predstavnici Grada, Sportskog saveza Kraljeva i Fudbalskog saveza Kraljeva poklonili su šest garnitura dresova za šest fudbalskih ekipa – „Gruža“ iz Vitanovca, „Jedinstvo“ i „Zgodačica“ iz Godačice, FK „Morava“ iz Sirče, FK „Stubal“ i FK „Zvezda“ iz Čukojevca.