Novi Pazar domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Srbije u boksu

Prvenstvo Srbije u boksu za seniore i omladince u muškoj i ženskoj konkurencji prvi put će biti održano u Novom Pazaru između 12. i 16. decembra. Ovom povodom u Novom Pazaru boravi predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin.
“Uradili su grad Novi Pazar i naš Savez partnerski više za razvoj bokserskog sporta nego što je ikada rečeno da ćemo napraviti. Iznedrio je ovaj grad mnogo kvalitetnih boksera kroz istoriju ovog sporta. Grad se, kao i ljubitelji boksa pojedinačno, sprema predstojeću manifestaciju I očekujemo da će iz Novog Pazara širom regiona otići najlepša slika. BK Novi Pazar iznedrio je mnogo šampiona, među kojima je i Nihat Biševac, i omladinski šampion nekadašnje Jugoslavije”, rekao je Borovčanin.

Prema najavama domaćina, a prema informacijama iz Bokserskog saveza Srbije, za sada je izvesno učešće oko 150 boraca, ali se očekuje njih između 200 i 250.
“Obezbedili smo infrastrukturu i uslove za naše sportiste kakve nemaju ni veći kolektivi ni mnogo veći gradovi u Srbiji i regionu. Treba pohvalitiupravu BK Novi Pazar koji je, našom podrškom na lokalnom nivou i uz podršku Bokserskog saveza, vratio plemenitu veštinu na velika vrata među naše sugrađane, rekao je Nihat Biševac, koji je pozvao sve ljubitelje boksa da isprate predstojeću manifestaciju.
Za 12. decembar predviđen je dolazak boksera u Novi Pazar, da bi dan kasnije počele borbe u Dvorani Sportske akademije Douš.

Bokserski klub Novi Pazar najavio je nastup 11 svojih takmičara, a titule prvaka države braniće Džejlan Toskić u kategoriji do 67 i Ahmed Mavrić u kategoriji do 80 kilograma.
Novi Pazar je u prethodnih 12 meseci organizovao Zlatnu rukavicu i završnicu Regionalne lige. Ovoga puta, Grad Novi Pazar biće pokrovitelj Prvenstva Srbije u boksu, koji će zajedno sa Bokserskim savezom Srbije i Bokserskim klubom Novi Pazar organizovati lokalni Sportski savez i Ustanova za sport.