Nova godina u Kraljevu počela sa tri – malene

Tradicija se nastavlja – prvi dani januara rezervisani su za posetu predstavnika Grada Kraljeva Porodilištu Opšte bolnice „Studenica“ i darivanju „novogodišnjih“ prinova sa teritorije grada – prve tri bebe koje su naš grad bogatijim učinile s početka godine.

Zahvaljujući zaposlenima u Porodilištu, darovi Grada – buketi cveća kao znak pažnje za mame i poklon-čestitke na po 15.000 dinara za kupovinu potrepština za bebe u objektima Apotekarske ustanove Kraljevo na teritoriji Grada Kraljeva i opština Vrnjačka Banja i Raška, koje roditelji mogu iskoristiti do kraja februara ove godine, i ovog januara, stigli su do tri najmlađe Kraljevčanke i njihovih mama.

Deset minuta nakon ponoći prvog januarskog dana, prva kraljevačka beba – devojčica, unela je radost u Porodilište i obradovala svoju porodicu – rođena kao četvrto dete, nakon tri sina. Drugog dana januara, iz kraljevačkog Porodilišta, radosne vesti su stigle za porodicu još jedne devojčice. Tokom posete predstavnika Grada i uručivanja poklona, trećeg dana nove godine, još jedna mala Kraljevčanka pridružila se svojim drugaricama.

-Nadam se da će se u ovoj godini roditi više beba nego prethodne i da će Kraljevo postati bogatije za više dečaka i devojčica – poručio je predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić čestitajući roditeljima koji su dobili najlepše novogodišnje poklone i poželevši malenama srećno i bezbrižno odrastanje u našem gradu.

Kako je istakao, Grad se i do sada, a nastaviće i dalje da se bori protiv bele kuge i pomaže porodicama koje imaju potomstvo, kao i onima koje nastoje da se ostvare kao roditelji.

Kao i ranijih godina, Crveni krst Kraljevo se priključio akciji Grada i darivanju beba koje su se rodile na početku nove godine – poklon-paketima sa svim onim što je neophodno kada beba dođe na svet, istakla je Snežana Apostolović. U ime organizacije, ona je čestitala srećnim roiteljima, a deci poželela bezbrižno detinjstvo, poručivši da je kraljevački Crveni krst uvek tu da pomogne.

Direktor Opšte bolnice „Studenica“ Zoran Mrvić je porodicama novorođenih beba poželeo sreću i zdravlje u Novoj godini, a za iduću godinu još više beba. Prema njegovim rečima, u toku prošle godine u Porodilištu Opšte bolnice „Studenica“ bila su 1.204 porođaja, a iz našeg grada porodilo se 1.140 žena. Ukupno je rođeno 1.220 beba, a bio je i jedan smrtni slučaj, što je, prema Mrvićevim rečima, minimalni procenat, ispod evropskog nivoa.

Za prva tri dana 2024. godine, u kraljevačkom Porodilištu rođen je i jedan dečak, koji je novi stanovnik Opštine Vrnjačka Banja.