Nov asfalt ispred Doma kulture u Samailima

Samaila su tek jedno od kraljevačkih sela u kojima Grad Kraljevo radi na stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za život meštana, izjavio je predsednik PO grada dr Predrag Terić prilikom obilaska radova na asfaltiranju platoa ispred Doma kulture u ovom mestu.

Ovom prilikom Terzić je razgovarao i sa meštanima o njihovim potrebama i budućim ulaganjima.


– Pored asfaltiranja platoa ispred Doma kulture, tokom ove godine, u Samailima smo asfaltirali čak četiri putna pravca ukupne dužine više od 1.200 metara, a podasuli smo čak trinaest puteva. Iako smo uradili mnogo i u Samailima i u svakom drugom selu u okolini Кraljeva, neophodno je da još gradimo i radimo, da nastavimo asfaltiranje i drugih putnih pravaca – rekao je Terzić.

Inače, Grad svake godine iz budžeta izdvaja značajna sredstva za asfaltiranje puteva na seoskom području, i to znatno više nego ranije, 179 miliona dinara 2023. godine.

Terzić je dodao da je u planu za narednih nekoliko godina još veće ulaganje u putnu infrastrukturu, kako bi asfalt stigao do svake kuće.

Snežana Jovanović kazala je da je ulaganje u putnu infrastrukturu na gradskom i seoskom području bilo prioritet u prethodnom periodu, kao što će biti prioritet i u narednom periodu.